Operar és Vinclar

El Programa Solidari d’Abordatge Remot de la Salut Mental “Operar és Vinclar” (PROSAR), és una proposta articulada de accions de recerca, formació i divulgació, que es desenvolupa amb una clara vocació intersectorial de facilitació, recuperació i resignificació dels processos d’organització sociocomunitària; especialment, dels grups socials oprimits i silenciats de la comunitat.

A través dels seus sentiments, vivències, documents personals, històries i experiències viscudes durant la història recent del país respectiu, es pretén generar els marcs socials necessaris per que les seves trajectòries, accions i veus facilitin l’exercici dels seus drets. Per això, el PROSAR proporciona un espai de treball que posa èmfasi en l’abordatge comunitari de la salut mental de la població com a dret humà.

PROSAR cerca la major eficiència tècnica i qualitat científica possible, desenvolupant-se de manera interterritorial i interinstitucional, associant-se amb membres i col·lectius de diversos territoris, així com amb diferents entitats acadèmiques, socials i comunitàries. A partir d’aquestes instàncies -de la seva interrelació, participació i diàleg constant i permanent- es desplega aquest programa. Sota aquest format flexible i dinàmic, l’equip del PROSAR preveu anar variant en el vostre composició, segons les necessitats i les activitats de cada moment.

Per al millor funcionament, el PROSAR compta amb una Coordinació General i amb membres, adscriptes i participants actius a les accions desplegades. Així mateix, el PROSAR s’integra també amb col·laboradors/es externs/es estables vinculats a algunes de les seves accions. La Coordinació General és a càrrec del Mg. Yago Di Nella, i les seves funcions són les de direcció, representació i gestió general del PROSAR. A efectes tècnis, administratius i de la seva relació amb les
altres entitats i membres, el PROSAR i la seva Coordinació General s’adscriu al Col·lectiu Adalquí.

El Pla d’Activitats i Projectes del PROSAR s’elabora de manera col·lectiva de forma semestral, i defineix les accions prioritàries que es proposen desenvolupar. No obstant això, cada activitat o projecte comptarà amb almenys un/a referent principal, es plantejarà i desenvoluparà amb autonomia tècnica i econòmica, sota la responsabilitat i/o direcció dels seus propis equips i d’acord amb les normes que corresponguin aplicar segons sigui la unitat administrativa d’adscripció de la persona principalment responsable de la mateixa. Es tracta d’un esquema de funcionament de xarxa de suports mutus recíprocs amb accions de:
1- Capacitació permanent
2- Suport tècnic (co-visió)
3- Acompanyament psicosocial
4- Producció científica i de desenvolupament de tecnologies d’intervenció (IAP)
5- Publicacions i difusió de resultats

Més informació Aquí .

(Darrera Actualització: 02 de maig de 2024)